بازگشت به آرشیو

۶ اپلیکیشن حسابی برای این که بهتر بنویسید

11 دسامبر 2014، ساعت 16:39

آنچه می‌خوانید بازنویسی و خلاصه این مطلب است.

شما چه‌طور می‌نویسید؟ آیا از آن دسته آدم‌هایی هستید که با مداد یا خودکار می‌نویسند؟ یا از آن دسته که هر وقت ایده‌ای به ذهن‌تان می‌رسد، سریع آن را توی تلفن همراهتان یادداشت می‌کنید؟ برای آن دسته از شما که اهل تکنولوژی هستید و دنبال چیزی می‌گردید که بتواند قدم به قدم به شما در نوشتن رمان‌تان، از برنامه‌ریزی گرفته تا نوشتن، کمک کند می‌خواهیم تعدادی اپلیکیشن مفید معرفی کنیم که به کار نوشتن می‌آیند.

۱. برای این که ایده‌هایتان را سریع یادداشت کنید: Evernote

اورنت بهترین اپلیکیشن برای یادداشت نوشتن است. این اپلیکیشن روی همه دستگاه‌های الکترونیکی قابل نصب است. بنابراین می‌توانید آن را روی گوشی‌تان بریزید و وقتی در اتوبوس نشسته‌اید یادداشت‌هایتان را بنویسید و وقتی به خانه رسیدید آن‌ها را به تبلت‌تان منتقل کنید. محتویات چیزی را که روی اورنت می‌نویسید، می‌توانید در آن واحد با دیگران شریک شوید. این ویژگی زمانی به کارتان می‌آید که با فرد دیگری مشغول نوشتن پروژه مشترکی باشید.

۲. برای نوشتن پیرنگ و شخصیت‌پردازی: ‌Bubbl.us و Gliffy

هر دوی این اپلیکیشن‌ها مجانی هستند و فضایی دارند که به‌راحتی می‌شود در آن‌ها نمودار رسم کرد و روی این نمودارها خیلی روشن خط داستانی رمان را مشخص کرد. این دو اپلیکیشن نمونه تکنولوژیکی همان کاغذهای چسبی و زردرنگ post-it هستند، با این تفاوت که آن کاغذهای زردرنگ ممکن است گم شوند و این‌ها به‌هیچ‌وجه گم نمی‌شوند.

۳. برای این‌که مدتی طولانی بخواهید بنویسید: Scrivener

این اپلیکیشن نرم‌افزار کاملا شناخته‌شده‌ای است که هم در محیط ویندوز کار می‌کند و هم مک. کلی هم ابزارهای درست و حسابی دارد برای دسته‌بندی کردن و نظم بخشیدن به یادداشت‌ها، تحقیقات، محور و خط داستانی رمان‌تان و غیره. یکی از بهترین قابلیت‌های این اپلیکیشن قابلیت جست‌وجوی آن است که می‌تواند هر چیزی را که روزی شما برای رمان‌تان جایی در کامپیوترتان ذخیره کرده‌اید از دل کامپیوترتان برای‌تان بیرون بکشد. قیمت‌اش ۴۵ دلار است، اما ارزش‌اش را دارد.

۴. برای این که حواس‌تان موقع نوشتن پرت نشود: FocusWriter

با کمک این اپلیکیشن می‌توانید برای خودتان جدول زمان‌بندی درست کنید، زنگ بگذارید، برای نوشتن هر بخش از رمان‌تان هدفی تعیین کنید، آن را جوری تنظیم کنید که غلط‌های املایی شما را تصحیح کند. این اپلیکیشن در همه محیط‌ها هم قابلیت اجرایی دارد، از ویندوز گرفته تا مک و لینوکس. این اپلیکیشن به کار کسانی می‌آید که بیشتر از آن که نگران نوشتن کلمه‌ها روی کاغذ باشند، نگران این هستند که دست‌خط یکی از شخصیت‌هایشان با چه فونتی باید در کتاب بیاید.

۵. ارتباط برقرار کردن با دیگران: Poetica

آیا حین کار و موقع طراحی پیرنگ و شخصیت‌پردازی و ویرایش کردن از دیگران نظر می‌خواهید و دنبال بازخورد برای کارتان هستید؟ این اپلیکیشن فضایی فراهم می‌کند که به‌راحتی می‌توانید کار ویرایش را با کمک دیگران به‌راحتی انجام بدهید. کافی است فایلی را که می‌خواهید ویرایش شود آن را در این محیط آپلود یا کپی کنید و آن را با هر کس دیگری که دوست دارید به اشتراک بگذارید. هر دوی شما می‌توانید در آن واحد با هم کارتان را ادیت کنید، درست مثل همان کاری که در گوگل درایو می‌شود انجام داد.

۶. برای ویرایش کردن: Hemingway

اگر به‌نظرتان ویرایش کردن کار خسته‌کننده‌ای است، اپلیکیشن همینگوی می‌تواند این کار را برای شما راحت‌تر و سریع‌تر کند. فقط کافی است متن‌تان را روی همینگوی کپی کنید، آن وقت این اپلیکیشن مشکلاتی را که متن‌تان دارد برای‌تان هایلایت می‌کند، مثلا جمله‌هایی که سخت خوانده می‌شوند یا عبارت‌های پیچیده (البته در زبان انگلیسی). همینگوی نقطه خوبی برای شروع است، اما متوجه باشید به هر حال کاری که یک ادیتور واقعی می‌تواند برای شما انجام دهد، این اپلیکیشن نمی‌تواند.

۶ اپلیکیشن حسابی برای این که بهتر بنویسید:

نظر شما ثبت شد و پس از بررسی مدیریت سایت منتشر خواهد شد.